badkamerarchitectuur

stylingfotograaf

Het stylen van een woning is de start van het verkoopklaar maken ervan. Daarop hoort een vervolg: het professioneel fotograferen van de verkoopklare woning. Het effect van de verkoopstyling wordt zichtbaar in het beeld en in de presentatie van de woning op de website van de makelaar en op woningportals zoals Funda. Het doel van de Masterclass Stylingfotografie is om de cursist op hoog niveau klaar te stomen voor het beroep van stylingfotograaf.

Een stylingfotograaf maakt professionele vastgoedfoto’s die een woning op de meest aantrekkelijke manier presenteren. Deze presentatie stimuleert bezoekers van de woningwebsite om de woning te gaan bezichtigen en is gericht op de verkoop en/of verhuur van de woning. De verkoopstyling is daarbij leidend. Zonder professionele styling geen goede uitstraling en geen effectieve verkoopfoto’s.

De masterclass bestaat voor dertig procent uit theorie. Zeventig procent van de tijd bent je dus bezig met de praktijk! Deze verdeling maakt dat je niet alleen kennis opdoet, maar ook de vaardigheden om het geleerde in praktijk te brengen.

Tijdens de masterclass leer je:

  1. De juiste verkoopstyling toe te passen op bewoonde en lege woningen
  2. Een woning verkoopklaar te maken met behulp van meubelmodules. Je leert precies hoe je meubels en accessoires voor de fotografie en bezichtigingen zodanig neerzet dat de ruimte optimaal tot zijn recht komt
  3. Technisch hoogwaardige vastgoedfoto’s te maken van het interieur en exterieur van een woning en/of appartement
  4. Een woning fotograferen onder verschillende lichtomstandigheden
  5. Om te gaan met de verschillende emoties van de klant, zoals verdriet om echtscheiding of baanverlies of woede bij gedwongen verkoop.

Na afloop van de masterclass ben je onderlegd op het gebied van styling. Je kunt verkoopstyling toepassen op basis van de Quick Scan methode, rekening houdend met de doelgroep. Je bent in staat binnen een kort tijdsbestek de woning zo optimaal mogelijk te presenteren voor de verkoop en dat beeld ook professioneel vast te leggen onder verschillende lichtomstandigheden. Kortom: je beschikt over een gedegen basis om een succesvolle praktijk op te bouwen.

Aanvullende informatie over: